Átalakult a weboldal


Aki szokta látogatni az oldalt, annak nyilván feltűnt, hogy megváltozott a design. Már itt volt az ideje egy nagyobb felújításnak.
Valójában nemcsak a kinézet változott, de teljesen újraírtam az oldal belső 'motorját' is. Nem azért mert ettől gyorsabb lesz a weboldal, hanem mert nekem így a későbbiekben sokkal könnyeb lesz átlátni a kódot.

A régi oldal egyébként így nézett ki: A régi design-nal sem volt különösebb probléma, viszont én már régen elhatároztam, hogy nem akarok fehér hátteret. Az új design miatt lehet, hogy sokan fanyalogni fognak az elején - általában mindig ez van -, de a webes világ is mindig változik, és célszerű valamilyen módon tartani a tempót, úgyhogy érdemes beletörődni.


A továbbiakban leírom, hogy milyen lényeges változások történtek.

- Internet Explorer esetén az oldal nem támogatja IE9-nél korábbi verziókat. Ha lehet használjátok a legújabb Chrome vagy Firefox böngészőket (mindkettő ingyenes). 4, 5, 10 éves böngészőkkel én már nem akarok foglalkozni.


- Mostantól MathJax-et használok a matematikai leírásokhoz. A képletek korábban képekként voltak beszúrva: ez most megváltozik: $$ \left\| \frac{\partial \mathbf \Phi}{\partial u}(u,v) \times \frac{\partial \mathbf \Phi}{\partial v}(u,v) \right\|\;du\;dv $$ Hogy jobb-e a minőség? Még nem, viszont egy csomó munkától megszabadít. Ha például változtatni kell valamit, akkor ez most néhány mp alatt megoldható. Nem kell a 'hagyományos' módon lefordítani újra és újra, majd a képekkel bajlódni. Másrészt elég aktívan fejlesztik, ezért a későbbiekben csak szebb és jobb lesz.
Más előnyei is vannak, pl. jobbklikk-el megnézheted a TeX kódot, vagy akár nagyíthatod..


- Változás még, hogy a kommentekben is tudsz TeX kódot írni (MathJax itt is).


- Végül, mivel nem igazán kerülhető meg ez a 'dolog', létrejött az Ertedmar.hu hivatalos Facebook oldala. Itt is követhetitek a dolgokat, pl. ha a site leállna, vagy valami történik, akkor valószinüleg itt foglak tájékoztatni benneteket.

1 Komment

  1. Kovács István

    Nagyon jó oldal, világosan érthetően magyarázol, és az animációk is szemléletesek: ilyennek kellene lenni minden e-tankönyvnek. Kár, hogy még nem HTML5, mert így androidos táblagépen nem futnak az animációk.

Szólj hozzá!

Az email cím nem lesz publikálva!

LaTeX kódot is írhatsz a $$ ... $$ vagy \$ ... $\ közé helyezve.
Komment előnézet:

Név

Captcha:

Nincsenek rendesen kitöltve a mezők! Komment hozzáadva